Om Aktivila

Aktivila Yoga & Meditation verkar för att sprida kunskapen om yoga i det svenska samhället. Visionen är att yoga ska finnas tillgängligt överallt, för alla som är intresserade; på förskolor, skolor, arbetsplatser, inom idrotten, på våra fängelser, sjukhus och inom äldrevården. Tanken är att yoga ska upplevas lika enkelt, vanligt och odramatiskt som gympa och styrketräning.

Aktivila leder yogaklasser för privatpersoner samt företag, såväl dagtid som kvällstid. Du kan boka hela kurser på din arbetsplats eller enstaka yogalektioner för mindre eller större grupper.

Företagsnamnet Aktivila säger en hel del om vad kundaliniyoga faktiskt handlar om – nämligen aktiv vila. Din kropp och ditt sinne lär sig att vila på ett aktivt, vaket och medvetet sätt. Sömn påverkar en del av din hjärna medan den aktiva vilan påverkar en annan del – båda är nödvändiga för en god hälsa. Aktivila syftar också på balansen mellan aktivitet och vila som genomsyrar varje enskild övning och varje yogapass inom kundaliniyogan.

Linda Israelsson driver Aktivila Yoga & Meditation och är internationellt diplomerad yogalärare i kundaliniyoga (utbildad vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm):

“För mig har kundaliniyogan varit ett livsviktigt verktyg i kampen mot/med panikångest. Jag började gå i yogaterapi 1999 och blev fascinerad av yogans tydliga och snabba positiva effekter, trots dess enkla, roliga och sköna tekniker. Sen dess har yogan varit en del av mitt liv. Den hjälper mig att hantera ångest, oro och stress. Den har stärkt min självkänsla, hjälpt mig att lyssna inåt och inse vad som verkligen är viktigt för mig. Yogan har fått mig att känna en större frihet i min kropp och att våga mer i livet. Jag vill gärna ge andra chansen att också få ta del av denna viktiga kunskap.

Något jag verkligen gillar med kundaliniyogan är helhetssynen, acceptansen, variationen och balansen mellan aktivitet och vila, mellan de fysiska rörelserna och det meditativa. För mig är det inte rörelserna och ställningarna som är det viktigaste, att det ska se ut på ett visst sätt, det handlar verkligen inte om att prestera, utan om att bli mer medveten om sig själv och sina mönster, att jobba även med sina känslor och tankar, sin inre personliga utveckling.

Jag har tidigare studerat sång och musik och har ett stort intresse för ljudets och mantrats kraft och läkande förmåga. Jag lägger stor vikt vid att skapa en lugn, trygg, omfamnande atmosfär, där du som utövare kan träna yoga med kärlek till dig själv.”